Αρχική Η επιχείρηση Επικοινωνία Χονδρική Τροφίμων Χονδρική Βοτάνων Τσουνατόλαδο Τσουνατόλαδο - ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ     English

Κρητική μεσογειακή διατροφή

Get Adobe Flash player

Αρτοσκευάσματα

 

 Τουρίστες που έφταναν στην Κρήτη τον 19οαιώνα και στις αρχές του 20οπεριέγραφαν το Κρητικό ψωμί (παξιμάδι) όχι και με τα καλύτερα λόγια.

 

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια και να γίνουν πολλές μελέτες για να αποδειχθεί πως το ψωμί των Κρητικών είναι πλούσιο σε διατροφική αξία.

 

Οι ίνες που περιέχει το Κρητικό παραδοσιακό παξιμάδι βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και ιδιαιτέρως του παχέως εντέρου. 

 

Έχει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα βιταμινών του συμπλέγματος Β απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Λέγεται ακόμα πως το Κρητικό παξιμάδι συμβάλει στη πρόληψη  του καρκίνου του γαστρεντερικού σωλήνα και ιδιαιτέρως του παχέως εντέρου. 

 

Το Κρητικό παξιμάδι είναι σήμερα προϊόν αναγνωρισμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατακτά πλήθος καταναλωτών σήμερα, λόγω των αγνών φυσικών υλικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του αλλά και λόγω της υψηλής διαιτητικής του αξίας.